Бившият френски президент Никола Саркози ще бъде съден по обвинения, че

...
Бившият френски президент Никола Саркози ще бъде съден по обвинения, че
Коментари Харесай

Никола Саркози се изправя на съд. Причината


Бившият френски президент Никола Саркози ще бъде съден по обвинявания, че е взел пари от починалия либийски деспот Муамар Кадафи, с цел да финансира една от предизборните си акции, оповестиха прокурори. Очаква се делото да започне следващата година.

По време на делото ще бъдат изслушани доказателства по отношение на изказванията, че десният водач, дружно с още 12 обвинени, е заговорничил да вземе пари от либийския водач, с цел да финансира нелегално победната си кандидатура за президентския пост през 2007 г. 
-->
Саркози, който се сблъска с голям брой правни проблеми след единствения си мандат на поста, отхвърля обвиняванията по отношение на Либия - най-сериозните, пред които е изправен.Той към този момент е осъждан два пъти за корупция и търговия с въздействие по обособени каузи, свързани с опити за въздействие върху арбитър и финансиране на предизборна акция. Саркози е обжалвал и двете присъди, заяви „ Франс 24 “.

Разследването беше провокирано от разкритията на проверяващия уеб страница " Mediapart ", който разгласява документ, в който се твърди, че Кадафи се е съгласил да даде на Саркози до 50 милиона евро. 

Двамата водачи се радваха на изненадващо близки връзки, като Саркози разреши на либийския деспот да разпъне бедуинската си палатка против Елисейския замък по време на държавно посещаване във Франция, осъществено единствено няколко месеца след избирането му.

През последните седмици Саркози още веднъж влезе в новините във Франция, откакто разгласява втория том от записките си и предложи окупираните от Русия области в Украйна, да бъдат приети за съветски. Той също по този начин съобщи, че анексираният район Крим ще остане съветски и че " всяко връщане към предходния метод на живот е заблуда ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР